Vi hjälper dig att analysera oljan i din maskin

Funderar du kring ett oljebyte i din maskin ? Större maskiner innehåller rätt mycket olja och blir lätt en kostsam affär, både i rena material men även stillestånd.

Vad skulle du säga om en metod att få reda på konditionen på oljan ? Ett prov skickas iväg och du får besked från oss hur statusen på oljan är. På det en rekommendation huruvida du bör byta oljan nu eller om du kan köra vidare med den.

Läs vidare här hur det går till. 

Du beställer ett analys-set från oss eller en lokal säljare.
Efter att ett prov på oljan är taget och dokumentationen är ifylld, skickas provet iväg i ett föradresserat kuvert.

Sedan utförs analysen av ett oberoende och välrenommerat laboratorie i Norge. När de gjort sitt jobb landar svaret på analysen hos oss, och vi kontaktar er för att tillsammans gå igenom och förklara resultatet.

I vissa fall hittas kanske slaggprodukter eller vatten i oljan, och den bör bytas. I den händelsen så hjälper vi dig att välja  ut den produkt som är lämplig att ersätta din befintliga olja med.

Men i samma utsträckning är resultatet att oljan har sina egenskaper kvar, och du kan köra vidare. Självklart så finns vi då här den dag du behöver ny kontakt för att göra bytet i framtiden.

Om du är intresserad av att diskutera vidare kring analyser av oljor, kontakta antingen oss på huvudkontoret eller din lokala säljare. 

Vår kontaktsida >>

×

Kundvagn